top of page

Sommaren har börjat - men vi jobbar vidare

Sommaren har börjat och med Sveriges nationaldag bakom oss kan vi meddela att vi minst sagt har haft en händelserik helg hos Lentia. Vi har hållit presentation om migrationsrätt, deltagit i fortbildningskurser hos SMC - Uppsala och även haft möte och lärt oss mer om Iran. Nedan får du lite mer inblick i vår vardag.

Många människor är osäkra huruvida lagändringarna påverkar deras ärenden hos Migrationsverket. En del har kommit till Sverige för en bättre framtid och nya möjligheter. I utbyte bidrar de till Sveriges framgång. Men migrationsrätt är inte alltid enkelt. Därför höll vi en presentation inför det georgiska samhället efter gudtjänsten i Danderyd. Deltagandet har varit stort och det blev många frågor. Igen fick vi bekräftelse om att varje ärende har specialla omständigheter som ska tas hänsyn till. Vårt budskap var som vanligt att samarbeta med svenska myndigheter. Det blir enklare för alla inblandade om man gör rätt för sig från början. Naturligtvis har lagändringarna varit ett stort ämne och det kommer att påverka många. Inte minst mot bakgrund av försörjningskravet. En viktig sådan kommer att vara bättre kontroll över arbetsgivarna som ska motverka att utländsk arbetskraft utnyttjas mot bakgrund av deras beroendeställning.


Självklart var det även omtyckt att få en inblick bakom Migrationsverkets dörrar given vår erfarenhet från andra sidan. Förstår man hur den svenska förvaltningen och dess anställda tänker blir det lättare att agera för sin egen del. Förståelse för bland annat Migrationsverkets arbetsbelastning hjälper att fokusera på andra saker.

Presentationen hölls i Danderyd den 5 juni. Det var mycket omtyckt och vi ser fram emot flera tillfällen att kunna genomföra liknande evenemang som en del av vår juridiska hjälp.


Nationaldagen var fylld av fart och möte med gamla bekanta (läs vänner) hos SMC Uppsala. Frågor som diskuterades var bland annat hur man skulle kunna hjälpa motorcyklister på bästa möjliga sätt och vilka frågor som kan uppstå för ideella organisationer. Självklart ingick en liten träningsrunda på Rörken Ring utanför Uppsala. Till alla hojåkare i Sverige. Kolla när det finns kurser hos de olika aktörerna som ökar din egen trafiksäkerhet. Det underlättar även vårt jobb ifall det skulle hända någonting.

Bilden har tagits av Tina Ljungkvist Malm. En eldsjäl inom den ideella sektorn.


Vi har även träffat vår konsult och vän som har hjälpt oss att gå djupare i den iranska mentaliteten. För oss är det självklart att vi vill förstå våra klienter utöver deras egna berättelse och det landinformationen berättar om dem. Hos oss ska var och en få den servicen hen förtjänar och behöver. Ett stort tack för den hjälpen! Sist men inte minst har vi haft ett styrelsemöte där vi har gått igenom vår strategi och arbetsmetod. En händelserik långhelg med ett facit. Professionell juridisk hjälp handlar inte bara om paragrafer eller ärenden utan framför allt människorna bakom. Vi tar inga uppdrag som vi inte kan genomföra utan att någon av våra klienter inte får den uppmärksamheten hen behöver. Det garanterar vi! Vi på Lentia AB önskar alla en glad sommar! Vi finns när livet händer!

34 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page